Företaget ZiwiPeak

Om företaget ZiwiPeak

Paret som startade företaget ZiwiPeak heter Peter och Kimberly Mitchell. Dessa två djurälskare har alltid velat det bästa sina hundar och katter. De visste, av erfarenhet, att sällskapsdjur mår bäst av en diet som liknar den dieten som djuren hade i det fria – dvs en rå diet baserad på kött.

Med tanken på hundmat – rik på kött och tanken på naturen de hade omkring sig i Nya Zeeland så forumelarades idéen om ett riktigt kvalitativt hundfoder. Med de stora källorna av animaliskt protein som fanns i Zya Zeeland med lamm, rådjur, hjort och fisk börjades processen arbetas fram. Peter och Kimberly utvecklade en väldigt mild lufttorkninfsprocess som tog bort det mesta av vattnet från köttet och det som återstod var enbart rå animaliskt protein – kött! Därmed hade ZiwiPeak fötts!

Företaget ZiwiPeaks stora mål är att se till alla husdjur är glada, friska, fulla av energi och får leva ett riktigt långt liv.

Från starten har ZiwiPeak nu sin huvudfabrik i Mount Maunganui i Nya Zeeland, och det är i den fabriken som den unika lufttorkningsprocessen görs. ZiwiPeak har även ett kontor i USA där försäljning och administration skökts. Från fabriken i Nya Zeeland skickas foder världen över till 19 olika marknader, bland annat till Sverige där en av de största återförsäljaren av ZiwiPeak hundfoder är Pongo.se

ZiwiPeak handlar det alltid om allas våra älskade husdjur. Det absolut bästa vi kan göra för dem är att ge dem mat de trivs på, så att vi kan njuta av deras sällskap så länge som möjligt.

ZiwiPeak har aldrig och kommer aldrig utfört någon form av djurförsök.

Här på denna sidan hoppas vi att ni kan få alla svar ni söker efter om hundmat från ZiwiPeak

2986-ziwipeak-catcuis-sml-flat.jpg

Filosofin bakom ZiwiPeak

Den första prioriteten på ZiwiPeak är att se till att den långsiktiga hälsan, välbefinnandet och livslängden hos våra sällskapsdjur finns genom naturligt hundfoder.

Bra näring är avgörande för ditt husdjur liv, precis som det är till ditt liv. Nyckeln till att ge den bästa dieten möjligt är en angelägen och detaljerad förståelse av vad din hund eller katt behöver och hur dess matsmältningen fungerar. Dessa är de viktigaste faktorerna som lett till utvecklingen av ZiwiPeaks lufttorkad hundfoder. ZiwiPeak har utvecklat hundmat med mycket kött, alltså hundfoder  som emulerar kosten som den fria hunden skulle ha jagat och frodades på i det vilda. Därför arbetar ZiwiPeak i harmoni med matsmältningsystem, så att de får allt de behöver för att leva ett fullt och energisk liv. ZiwiPeak har tagits fram för att ge alla vitaminer och mineraler ditt husdjur behöver i varje livsfas, så det bör inte finnas någon anledning för dig att köpa dyra tillskott för ditt husdjur.

Det finns inget tillsatt socker, salt, glycerines, antibiotika, hormoner, konserveringsmedel, färgämnen, fyllmedel, korn eller potatis i ZiwiPeak. Hundfodret från ZiwiPeak är också fri från GMO, utan etoxikin, BHA eller BHT och ingen propylenglykol.

all-treats-dog.jpg

Hållbarhet i hundfoder från ZiwiPeak

Pålitlig, spårbar och hållnar – ZiwiPeak har skapats för att ge den kvalitativa och fina mängd animaliskt protein som finns i Nya Zeeland till katter och hundar världen över.

ZiwiPeak ägs och drivs som ett familjeföretag. Alla inom familjen drivs och brinner för att ge hundar och katter den bästa näringen möjlig på marknaden.

Naturliga ingredienser i hundfoder från ZiwiPeak är den mest hälsosammaste valet för dig när det kommer till hundmat till din hund. Detta eftersom hundfodret liknar den diet som vilda hundar skulle leva på och som därmed deras tarm- och matsmältningssystem är gjord. ZiwiPeak är tillverkat av 100 % naturliga ingredienser, alla kommer från de gräsätande betesmarker och omgivande hav som finns runt om på Nya Zeeland. Vår enda källa av ingredienser är ingredienser som finns på Nya Zeeland och vi använder inte något tillsatt socker, salt, glycerines, antibiotika, hormoner, promotants tillväxt, fyllmedel, korn eller potatis. Dessa tillsatser är vanliga i billigare hundfoder som ditt djurs matsmältning systemet kämpar för att bearbeta.

Ingredienser i ZiwiPeak hundfoder

Hundfoder från ZiwiPeak har enbart naturliga, premium ingredienser. Detta innebär att du får sinnesro genom att du vet att du ger din hund det bästa som finns på marknaden.

Ingredienser:

Rådjur - Rådjur har gott om bindväv och ingår att regelbundet, smältbara nivåer av både kondroitin och glukosamin som näringsmässigt stöder långsiktig gemensam hälsa för ditt husdjur.

Lamm - Nya Zeeland är känd för att ha de perfekta förutsättningarna för odling, detta gör att de har den bästa köttkvaliteten av lamm i världen. ZiwiPeak lamm är en ren källa av högkvalitativt protein och fett, som är viktigt för frisk hjärna och muskelfunktion hos ditt djur.

Grön komage - ZiwiPeak använder grönt magar som bara kallt tvättas. Varken blekt eller skållad, behåller vår gröna magar dess näringsvärde i vår sällskapsdjur. Det ger den rätta balansen av kalcium och fosfor för ditt husdjur tillsammans med protein, fett, enzymer, vitaminer och goda bakterier för att underlätta matsmältningen och muskulös utveckling.

Lever, lunga, hjärta och njure - Dessa organ ger en koncentrerad källa av essentiella näringsämnen och enzymer som krävs för en hälsosam daglig diet. Rik på högkvalitativt protein, vitaminer, mineraler och essentiella fettsyror är de särskilt fördelaktigt under tider av tillväxt och reproduktion.

Nya Zeeland mussla - Ledinflammation och artros är vanliga åkommor hos katter och hundar. Nya Zeeland musslan är en 100% naturlig källa till glukosamin, kondroitin, glycogens och Omega-3 fettsyror med bevisad förmåga att näringsmässigt stödja långsiktiga gemensamma hälsa. Alla ZiwiPeak Cuisine produkter innehåller tillräckliga glukosamin och kondroitin från gröna lipped musslor för att ge ditt husdjur med den dagliga rekommenderade krav. Det finns ingen anledning att köpa dyra ytterligare tillskott när du använder ZiwiPeak.

Fisk - Nya Zeeland är känt för sina rena, klara kustvatten. Fisk anskaffas och fångas i Nya Zeelands världsledande fiskledningssystem. Det ger essentiella fettsyror som Omega-3 och Omega-6, som hundar och katter är oförmögna att producera själva, att hjälpa till att bygga ett friskare immunsystem.

Cikoriainulin - Cikoria optimerar matsmältningen, stöder immunförsvaret och främjar absorptionen av näringsämnen i ditt husdjur.

Lecitin - En källa till kolin och inositol, essentiella fettsyror och steroler är lecitin är bra för hår och päls samt hjärtfunktion i din älskade katt eller hund.

Persilja - Främjar frisk andedräkt och innehåller många nyttiga vitaminer och mineraler för ditt djur.

Kelp - Tas dagligen, kan kelp bidrar till förebyggande och / eller behandling av sköldkörtelproblem, hjärtsjukdomar, matsmältningsproblem, viktminskning och diverse andra hälsotillstånd.

Vitaminer och mineraler - På ZiwiPeak använder vi kelaterade mineraler. Detta innebär att mineraler vi använder kan fästa sig på aminosyror i ditt husdjur tarmkanalen, vilket i sin tur innebär ditt husdjur kommer lättare absorberar mineraler än annars. Denna förbättrade mineralabsorption ser ditt husdjur tar emot de krav som är nödvändiga för optimal hälsa och prestation. Det finns också minskad utsöndring av ditt husdjur av dessa värdefulla mineraler, minska miljöpåverkan av djur avföring. ZiwiPeak använder följande kelaterade mineraler i sitt lufttorkat formel: järn, koppar, mangan, zink och selen.Vitaminer och mineraler är viktiga i låga koncentrationer på daglig basis för korrekt absorption av fett och kolhydrater samt för de nödvändiga kemiska reaktioner äger rum i ditt husdjur kropp. För att få optimal näringsvärde, måste de ta emot dem i rätt mängder och förhållanden.

Viktiga vitaminer och mineraler

Vitamin A - Ibland kallas anti-infektiösa vitamin, A-vitamin spelar en viktig roll i att kontrollera immunförsvaret, fastställande tillväxtmönster samt visioner och fosterutveckling.

Vitamin D - Detta vitamin hjälper till att bibehålla en hälsosam muskelsystemet genom att reglera balansen mellan kalcium och fosfat. Det underlättar absorption och utilisations av kalcium i tarmkanalen och utan den ditt husdjur inte skulle utveckla starka ben och tänder.

Vitamin E - Som en antioxidant, förhindrar vitamin E skador på membranstrukturer, försvarar celler från fria radikaler eller oxidativ skada, kontrollerar enzymatiska processer och skyddar mot föroreningar. Vitamin E hjälper också i produktionen av röda blodkroppar och hjälpmedel i produktionen av energi för att mata muskler i kroppen, speciellt hjärtat.

Niacin och Taurin - Katter kan inte naturligt producera några viktiga näringsämnen själva, inklusive niacin (en viktig B-vitamin) och taurin (att främja en sund fungerande hjärta, näthinnan och reproduktion systemet). Taurin finns naturligt i våra verkliga köttprodukter, men vi lägger ytterligare belopp till vår katt Kök eftersom katter har större behov av det. Alla dessa näringsämnen finns i lättillgänglig form i ZiwiPeak Cuisine balanserade kött formler.

Andra vitaminer och mineraler - Även i ZiwiPeak: vitamin B1, B2, B6 och B12 och användbara mineraler såsom koppar, mangan, järn, zink, klor, jod, selen, kaliumbikarbonat och kalciumkarbonat.